06 май 2019

Брауни с киноа и банани


За блата:
180 г киноа
2 банана
75 г стафиди
50 г фурми без костилки
50 г какао
50 г кокосови стърготини
1/2 ч.л.бакпулвер
3 суп.л.чиа + 9 суп.л. вода
200 мл вода

За глазурата:
3 суп.л.тахан (лешников, бадемов, орехов)
3-4 суп.л. разтопено кокосово масло
2 суп.л.какао

1. Киноата се залива с вода и се оставя няколко часа да престои, след което се изплаква и се слага в блендер.

2. Чиата се залива с 9 суп.л.вода и се оставя за 10-15 минути да престои.

3. Набъбналата чиа и всички останали съставки се добавят при киноата в блендера и всичко се блендира за няколко минути докато се получи хомогенно тесто.

4. Полученото тесто се изсипва в тава (около 18х25 см), покрита с хартия за печене.

5. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 55-60 минути.

6. Глазурата се приготвя като всички съставки се смесят в купичка и се разбъркат добре с лъжица. Намазва се върху изстиналия блат.

7. Отгоре може да се поръси с кокосови стърготини или натрошени ядки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар