За блата:
180 г киноа
2 банана
75 г стафиди
50 г фурми без костилки
50 г какао
50 г кокосови стърготини
1/2 ч.л.бакпулвер
3 суп.л.чиа + 9 суп.л. вода
200 мл вода
За глазурата:
3 суп.л.тахан (лешников, бадемов, орехов)
3-4 суп.л. разтопено кокосово масло
2 суп.л.какао
1. Киноата се залива с вода и се оставя няколко часа да престои, след което се изплаква и се слага в блендер.
2. Чиата се залива с 9 суп.л.вода и се оставя за 10-15 минути да престои.
3. Набъбналата чиа и всички останали съставки се добавят при киноата в блендера и всичко се блендира за няколко минути докато се получи хомогенно тесто.
4. Полученото тесто се изсипва в тава (около 18х25 см), покрита с хартия за печене.
5. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 55-60 минути.
6. Глазурата се приготвя като всички съставки се смесят в купичка и се разбъркат добре с лъжица. Намазва се върху изстиналия блат.
7. Отгоре може да се поръси с кокосови стърготини или натрошени ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар