24 август 2017

Шоколадови хрупки


100 г шоколадов кувертюр (натурален)
50 г пуканки от елда
50 г пуканки от киноа
2 суп.л. мед
2 суп.л. кокосово масло

1. Шоколадовият кувертюр се разтопява на слаб котлон или на водна баня. Добавят се останалите продукти и се разбърква с лъжица.
2. Квадратна тавичка (20х20 см) се покрива с хартия за печене и вътре се изсипва сместа. Заравнява се и се прибира в хладилника. Като се втвърди се реже на парченца.
Заб. Пуканките могат да се заменят с безсолни оризови вафли, като се натрошат на малки парченца. Ако се използва млечен шоколадов кувертюр, може да не се добавя мед.

Няма коментари:

Публикуване на коментар