23 август 2017

Кюфтета от леща и нахут


1 ч.ч. леща
1 ч.ч. нахут от консерва
3-4 стръка зелен лук
1 червена пиперка
1 зелена пиперка
1 ч.л. сол
3-4 суп.л. олио (зехтин)
1/4 ч.л. кимион
1/2 ч.л. куркума
черен пипер

1. Лещата се измива и оставя накисната във вода за поне 12 часа.
2. В блендер се изсипват нахута и лещата, добавя се малко вода и всичко се блендира.
3. Към получената смес се добавят останалите продукти, като зеленият лук и пиперките се режат на малки парченца.
4. В тава, покрита с хартия за печене с помощта на ринг (с диаметър 7-8 см) се оформят около 12-13 кюфтета.
5. Пекат се на 200 градуса С за около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар