22 август 2017

Сурова торта с праскови


За основата:
200 г орехи
250 г фурми
50 г пукана киноа

За крема:
200 г сурово кашу
1-2 праскови
1-2 суп.л.мед
3 суп.л.кокосово масло

1. Кашуто се накисва във вода за поне 4 часа.
2. Орехите се смилат на не много ситно.
3. Фурмите се накисват във вода за 30 минути, след което се белят и обезкостяват. Накълцват се на малки парченца и се разбъркват заедно с орехите и киноата.
4. Получената смес се изсипва в тортена чиния, в която е поставен ринг за торти. Разстила се равномерно по дъното.
5. Омекналото кашу се блендира с останалите продукти (ако се получи по-рядка сместа може да се сгъсти с 1-2 суп.л.кокосово брашно).
6. Кремът се изсипва върху основата и се прибира в хладилника за няколко часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар