15 януари 2017

Сладки с фурми и бадеми



1 кутия фурми (48-50 бр.)
200 г бадеми

150 г масло
100 г кафява захар
1 жълтък
120 мл прясно мляко
1пак. (10 г) бакпулвер
около 400-450 г брашно

1 белтък
6 суп.л.кафява захар + смлените бадеми

1. Бадемите се запичат във фурната за около 15 минути и се оставят да се охладят, след което се заделят толкова бройки, колкото са фурмите, а останалите се смилат.
2. Фурмите се срязват през средата по дължина, вади им се костилката и на нейно място се поставя по един бадем.
3. Омекналото масло се разбива със захарта, добавят се жълтъка, млякото и постепенно брашното с бакпулвера докато се получи меко тесто.
4. Готовото тесто се разделя на толкова топчета, колкото са фурмите.
5. Всяко парче тесто се разстила на тънко и всяка фурма се завива в тестото.
6. Белтъка се разбива леко с вилица, а захарта се смесва със смлените бадеми.
7. Всяка сладка се потапя в белтъка и след това се овалва в захарта с бадемите.
8. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар