15 януари 2017

Меденки



За около 50 бр.:
200 мл олио
150 г захар
2 яйца
110 г мед
470 г брашно
1 суп.л.сода бикарбонат + 1 суп.л.оцет
2 суп.л.канела

орехови ядки

1. В купа се смесват олиото, яйцата и захарта. Разбива се за 2-3 минути с миксер. Добавят се меда и содата, предварително разтворена в оцета.Разбърква се добре с лъжица и постепенно се добавя брашното, смесено с канелата. Замесва се тесто, което се оставя в купата да отлежи поне за час.
2. От готовото тесто се оформят топчета, които се нареждат на разстояние в тава, покрита с хартия за печене.
3. Печат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 10-11 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар