28 февруари 2016

Кекс с белтъци, локум и орехи


6 белтъка
200 г захар
200 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
1 ванилия
100 мл олио
1 кутия (140 г) локум
100 г орехи

1. Белтъците се разбиват с миксер на сняг. Постепенно се добавя захарта като се продължава разбиването с миксера.
2. Брашното се разбърква с бакпулвера и ванилията. Постепенно се добавя към разбитите белтъци, като се редува с олиото. Бърка се внимателно с дървена лъжица.
3. Орехите се натрошават, локумът се нарязва на парченца. Добавят се към тестото и се разбърква добре.
4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 30-35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар