21 февруари 2016

Бухти с мая


350 - 400 г брашно
300 мл топла вода
1 пак.суха мая
1 яйце
1 суп.л.захар
1 ч.л.сол

олио за пържене

1. Маята се разтваря в 100 мл вода и се оставя за малко да шупне.
2. В купа се сипва 350 г брашно, прави се кладенче и вътре се изсипват всички продукти и шупналата мая. Разбърква се с лъжица много добре тестото. Ако е много рядко се добавя още около 50 г брашно. Трябва да се получи гъсто тесто, от което да може да се гребе с лъжица.
3. Купата се покрива с кърпа и тестото се оставя на топло за 1 час.
4. В горещото олио се изсипва по 1 суп.л.от тестото и се пържи от двете страни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар