21 февруари 2016

Сурова торта "Гараш"


За блата:
300 г орехи
200 г фурми
100 мл. вода
2 суп.л.какао
5 суп.л.кокосово масло

За крема:
300 г сурово кашу
200 мл. вода
6 суп.л.какао
5 суп.л.мед
8 суп.л.кокосово масло

какао за поръсване

1. Фурмите се пасират с водата и се разбъркват с натрошените орехи, какаото и кокосовото масло.
2. Ринг за торта се слага в чиния, отваря се на около 22-24 см. и вътре се изсипва сместа за блата. Разстила се равномерно по дъното и се прибира в хладилника докато приготвяте крема.
3. Кашуто за крема трябва да се накисне във вода за 8-10 часа. След което се изсипва в блендер, добавят се водата, какаото, меда и маслото. Всичко се блиндира докато се получи хомогенна смес и се изсипва върху блата. Оставя се да отлежи поне 12 часа.
4. Маха се ринга и тортата се поръсва с какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар