28 февруари 2016

Картофи "Болонезе"



1 кг картофи

600 г кайма
1 глава лук
1 морков
1/2 консерва домати
1 ч.л. сол
1 ч.л. чубрица

200 мл прясно мляко
100 г кашкавал

1. Картофите се сваряват, белят се и се режат на колелца. Нареждат се в намазана с олио тава. Посоляват се.
2. Нарязаните на парченца лук и морков се задушават с малко олио и солта. Добавя се каймата, разбърква се добре и се задушава докато изври течността.
3. Добавят се доматите и чубрицата. Вари се 10-тина минути и се разпределя върху картофите.
4. Млякото се разбърква с настърганият кашкавал и се излива върху каймата.
5. Пече се на 200 градуса С около 30 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар