30 ноември 2014

Кокосова торта "Рафаело"

Една страхотна на вкус торта с бадеми и кокосови стърготини. Рецептата е от сайта на Angellove's cooking Единствената промяна е, че я залях с натурален шоколад и я украсих с едни останали бонбони от фурми и ядки.


За блата:
2 белтъка
120 г пудра захар
200 г смлени бадеми

За крема:
200 г бял шоколад
80 г масло
1 кутия(397 г) подсладено кондензирано мляко
100 г кокосови стърготини
200 мл подсладена сметана

За шоколадовата глазура:
100 г натурален шоколад
60 мл подсладена сметана


1. Белтъците се разбиват с миксер докато станат на сняг. Постепенно се добавя пудрата захар, като се продължава разбиването с миксера. Добавят се бадемите като се разбърква внимателно с дървена лъжица. Тестото се изсипва в откопчаваща се форма за торта с диаметър 24(26) см.
2. Блата се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 20-25 минути. Оставя се да изстине.
3. В купа се изсипват белият шоколад и маслото и се загряват в микровълнова фурна докато се разтопят. Добавят се кондензираното мляко и кокосовите стърготини, разбърква се и се оставя да се охлади сместа.
4. Сметаната се разбива с миксер докато леко се втвърди, добавя се охладената кокосова смес и се разбърква отново.
5. Изстиналият блат се поставя в чиния и се стяга с ринг за торта. Отгоре му се разпределя крема и се прибира в хладилника за 2-3 часа.
6. Натуралният шоколад и сметаната се загряват в микровълновата докато се разтопи шоколада. Разбърква се с лъжица, оставя се леко да се охлади и се изсипва върху тортата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар