18 ноември 2014

Чийзкейк с тиква без печене

200 г какаови бисквити
100 г масло
200 г извара
400 г заквасена сметана
1 пак.(10 г) желатин
80 г мед
50 г кафява захар
300 г тиква

1. Бисквитите се натрошават или смилат на ситно, разбъркват се с разтопеното масло и се изсипват на дъното на откопчаваща се форма за торта. Притискат се добре по дъното на формата.
2. Тиквата се сварява за 20-25 минути, отцежда се добре от водата и се намачква с вилица или се пасира.
3. Сметаната се разбърква с изварата. Добавят се меда и захарта и се бърка докато се разтворят.
4. Желатинът се разбърква в 3-4 суп.л.вода и се оставя да набъбне, след това се затопля на водна баня или в микровълнова фурна докато се разтвори желатинът. Добавя се към сметаната и изварата, разбърква се добре и се изсипва върху бисквитеният блат.
5. Тиквата се разпределя най-отгоре и с вилица се разбърква леко, така че да се смеси с крема отдолу.

Няма коментари:

Публикуване на коментар