09 юни 2021

Супа от карфиол и брюкселско зеле

За две порции:
1/2 глава карфиол
2 моркова
1 стрък селъри
сокът от 1/2-1 лимон
прясна мащерка

250 г замразено или прясно брюкселско зеле

2 стръка (или 2-3 скилидки) пресен чесън
1 ч.л.петмез

червен пипер

1. Карфиола, морковите и селърито се нарязват на едри парчета, заливат се с вода, колкото да ги покрие и се варят за 15-тина минути. Като изстинат малко се прехвърлят в блендер, добавят се лимоновият сок и мащерката, и се блендират.

2. Чесънът се нарязва на ситно, изсипва се в тиган и се добавя малко вода. След минута се добавя петмеза, разбърква се и се добавя брюкселското зеле (ако е замразено предварително се вари на пара за 3-4 минути докато се размрази). Бърка се 2-3 минути и се оттегля от котлона.

3. Супата се разсипва в дълбоки чинии, отгоре се слага от брюкселското зеле и се поръсва с червен пипер. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар