29 юни 2021

Печени моркови с розмарин и сос от червена леща, домати и червени пиперки

20-тина по-малки моркови
1 суп.л.петмез
сокът от половин лимон
пресен розмарин

За соса:
50 г червена леща
3-4 домата
2 червени пиперки
1 глава червен лук
3-4 скилидки чесън
сокът от половин лимон
1 ч.л.кимион
1 ч.л.кориандър
черен пипер
сол

1. Морковите се измиват и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. В купичка се разбъркват петмеза и лимоновия сок. С получения сос се намазват морковите. Поръсват се с нарязаният розмарин и се пекат за 30-тина минути.

2. Червената леща се вари за 15-тина минути. Нарязаните на едри парчета домати, пиперки и лук се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се около 40-45 минути, като в последните 15 минути се добавят и скилидките чесън. Сварената леща се блендира с печените зеленчуци и подправките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар