За 30-35 кюфтенца:
400 г бял боб
1 тиквичка
2 червени пиперки
2 моркова
1 глава лук
1 стрък селъри
2-3 скилидки чесън
15-тина маслини
150 г фини овесени ядки
1 връзка джоджен
1 връзка магданоз
1. Бобът се сварява. Тиквичката, пиперките, морковите, лука и селърито се почистват и се нарязват на парчета. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат на 180 градуса С за 40-45 минути. Като изстинат малко се прехвърлят в блендер, добавя се и чесъна и всичко се блендира за кратко.
2. В купа се смесват сварения боб и зеленчуците, добавят се овесените ядки, накълцаните подправки и маслини, и всичко се разбърква добре.
3. Оформят се кръгли кюфтенца и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
4. Пекат се 25-30 минути на 180 градуса С.
Заб. Най-добре е да се оставят няколко часа в хладилника преди да се изпекат, за да може овесените ядки да поемат влагата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар