26 октомври 2018

Постен сладкиш с какао, кокос и ананас


За блата:
250 г брашно от елда
1 суп.л.чиа
30 г какао (или 60 г какао, ако не се използва брашно от рожков)
30 г брашно от рожков
200 г кокосова захар
100 г разтопено кокосово масло
100 мл бадемово мляко
1 ч.л.сода бикарбонат

За крема:
200 г кашу
1/2 ананас
3-4 суп.л. кокосови стърготини
3 суп.л.мед

1. Кашуто се залива с вода и се оставя да престои поне 4 часа.

2. 1 суп.л. чиа се разбърква с 4 суп.л.вода и се оставя за 10 минути, след което всички продукти  за блата се смесват в купа, разбърква се добре с лъжица и се изсипва в тава с размери около 25х18 см, покрита с хартия за печене.

3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25-30 минути.

4. Омекналото кашу, заедно с нарязаният ананас, кокосовите стърготини и меда се слагат в блендер и всичко се пасира до получаването на хомогенна смес.

5. Полученият крем се изсипва върху изстиналият блат и се оставя за няколко часа да отлежи в хладилника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар