26 октомври 2018

Салата от печен карфиол, нахут и авокадо


1 кг карфиол
400 г сварен нахут
1 авокадо
3 стръка зелен лук
1/2 връзка магданоз
кимион
черен пипер
червен пипер
сол
зехтин
лимонов сок

1. Карфиолът се накъсва на розички, които се нареждат в тава покрита с хартия за печене. Поливат се леко със зехтин, и се поръсват с подправките. Пекат се 20 минути в предварително загрята на 190 градуса С фурна.

2. След 20 минути се вади тавата и се добавя свареният нахут. Всичко се пече още 10 минути.

3. Лукът и магданозът се накълцват, смесват се с нарязаното на парченца авокадо, охладените карфиол и нахут. Полива се с малко зехтин и лимонов сок и всичко се разбърква добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар