08 февруари 2015

Соленки с брашно от лимец

200 г брашно от лимец
20 г овесени ядки
10 г бакпулвер
1 суп.л.чубрица

150 мл прясно мляко
2 яйца
4 суп.л.зехтин
120 г сирене

сурови слънчогледови семки

1. В купа се смесват брашното, овесените ядки, бакпулвера и чубрицата.
2. В друга купа се разбъркват млякото, яйцата, зехтина и натрошеното сирене, и се изсипват при сухата смес. Разбърква се добре, покрива се с домакинско фолио и се оставя в хладилника за около час.
3. От охладеното тесто се изсипват на разстояние около 2,5 см по 1 ч.л. на купчинки в тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се поръсват със слънчогледови семки.
4. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 12-14 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар