03 ноември 2013

Сладки с тиква и шоколад

За около 60 бр.:
1 ч.ч.(от 250 мл.)сварена и пасирана тиква
1 ч.ч.захар
½ ч.ч.олио
1 яйце
2,5 ч.ч.брашно
1 пак.бакпулвер
1 ч.л.сода бикарбонат
2 ч.л.канела
щипка сол
1 ванилия
200 г парченца шоколад

  1. В купа се смесват тиквата, захарта, олиото и яйцето. Разбърква се добре с лъжица.
  2. В друга купа се смесват брашното, набухвателите и подправките. Разбърква се и добавя към тиквената смес. Накрая се добавят парченцата шоколад. Разбърква се добре и от полученото тесто се изсипва по 1 ч.л. в тава, покрита с хартия за печене.
  3. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 10-12 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар