15 ноември 2013

Канелени рула с тиква и орехи

За тестото:
1 пак.суха мая
60 мл.топла вода
400 г брашно
1 ч.л.канела
½ ч.л.сол
120 мл.прясно мляко
60 г разтопено масло
180 г сварена и пасирана тиква
3 суп.л.мед

За пълнежа:
3 суп.л.кристална захар
2 суп.л.кафява захар
2 ч.л.канела

80 г натрошени орехи + 2 суп.л.кафява захар

  1. Маята се разбърква с топлата вода и 1 суп.л.брашно и се оставя за 10 минути да шупне.
  2. В дълбока купа се изсипва брашното, канелата и солта.
  3. Прясното мляко се затопля леко, добавят се маслото, тиквата и меда и се разбърква с лъжица докато се разтопи меда. Заедно с шупналата мая се изсипват при брашното. Замесва се меко тесто, ако е необходимо се добавя още малко брашно. Купата се покрива с кърпа и се оставя тестото да втаса за около час.
  4. Втасалото тесто се разточва на правоъгълник (около 30х40 см). Бялата, кафявата захар и канелата се разбъркват и се наръсва тестото със сместа. Завива се на стегнато руло и се нарязва на 12 еднакви парчета.
  5. Рулата се нареждат едно до друго в тава 20х 30 см, покрита с хартия за печене. Отгоре се поръсват с орехите, смесени с кафявата захар. Оставят се да втасат за 45 минути.
  6. Пекат се в предварително загрята на 190 градуса С фурна за около 25-30 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар