05 май 2013

Свинско с булгур и спанак

500-600 г свинско месо
150 г булгур
300 г пресен спанак
1 връзка зелен лук
олио
сол

  1. Булгурът се накисва в студена вода.
  2. Свинското се нарязва на парченца и заедно с 3-4 суп.л.олио се задушава. Като изври течността се добавя 0.5 л.вода и се оставя на слаб огън да ври. Като изври водата се добавят ситно нарязаните спанак и лук. Бърка се 4-5 минути. Булгурът се отцежда от водата и се добавя при месото и спанака. Разбърква се. Добавя се 1 суп.л.сол и 0,5 л. топла вода и се оставя на слаб огън да ври докато булгурът поеме цялата вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар