За тестото:
230 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
1 суп.л.какао
2 суп.л.пудра захар
щипка сол
115 г масло
2-3 суп.л.прясно мляко
За пълнежа:
500 г маскарпоне
2 яйца
120 г пудра захар
100 г шоколад
1 суп.л.нишесте
1 ванилия
- Приготвя се тестото като в купа се изсипват сухите съставки, добавя се маслото нарязано на парченца и прясното мляко, и с ръце се замесва тесто. Прибира се тестото в торбичка и после във фризера поне за час.
- Пълнежа се приготвя като маскарпонето се смесва с жълтъците, захарта, нишестето и ванилията, и се разбърква с миксер за 1-2 минути. Отделно се разбиват белтъците и след това внимателно се добавят към маскарпонето. Накрая се добавя нарязаният на парченца шоколад. Всичко се разбърква добре.
- Замразеното тесто се разрязва на 2 половини. Едната половина се настъргва на дъното на тава(26 см. диаметър), отгоре се разпределя пълнежа и се покрива с останалото настъргано тесто.
- Пече се на 175 градуса С 50 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар