15 май 2023

Овесен сладкиш с бял шоколад


220 г бял веган шоколад
120 г бадемов или лешников тахан
2 суп.л. кокосово брашно

2 банана, добре узрели
1 суп.л. брашно от рожков
50 г бадемов тахан
50 г петмез от фурми
50 г кокосови стърготини
230 г фини овесени ядки

1.Бананите се намачкват с вилица и се разбъркват с останалите продукти. 

2. Шоколада и тахана се поставят в тенджерка и се разтапят на слаб огън. Добавя се кокосовото брашно и се разбърква с лъжица. 

3. В правоъгълна тавичка (около 23х15 см), покрита с хартия за печене, се изсипва около 2/3 от сместа с овесените ядки. Заравнява се с лъжицата и отгоре се изсипва шоколадовата смес. Останалата 1/3 смес с овесените ядки се разпределя върху шоколада.

4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25 минути.

5. Оставя се да изстине добре преди да се нареже на малки парченца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар