29 октомври 2021

Кнедли от сладък картоф със сос от спанак и манго


За кнедлите:
2-3 сладки картофа (около 600 г)
10-15 аспержи
1 червена пиперка
1 стрък зелен лук
2 стръка пресен чесън
половин връзка копър

За соса:
60 г спанак
половин връзка магданоз
стрък селъри
половин манго
скилидка чесън
сокът от 1 лимон
сокът от 1 портокал

1. Приготвят се кнедлите като сладките картофи се белят и варят на пара за 15-20 минути, а аспержите се варят на пара за 5 минути.

2. Още горещи картофите се намачкват и се разбъркват с останалите продукти, нарязани на ситно. Оформят се продълговати кнедли.

3. Соса се приготвя като всички съставки се разбиват в блендер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар