09 октомври 2021

Есенен крамбъл

  
1 почистена дюля (около 250 г)
1 парче почистена тиква (около 250 г)
2-3 круши
1-2 ябълки
2 суп.л.петмез от фурми
10-тина фурми
канела, ванилия, кардамон и карамфил

1 банан
сокът от 1 портокал
150 г фини овесени ядки

1. Дюлята, тиквата, ябълките, крушите и фурмите се нарязват на парченца и се изсипват в кръгла тава. Добавят се подправките и петмеза, и се разбърква добре с лъжица. 

2. Пече се на 180 градуса С за 30 минути след което се поръсва с овесените ядки, разбъркани с намачкания банан и портокаловия сок и се пече още 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар