12 октомври 2021

Огретен от сладки картофи, спанак, грах и карфиол

1 кг сладки картофи
100 г спанак
150-200 г консервиран(или замразен) грах

250 г карфиол
200 мл вода или зеленчуков бульон
сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън
сол
черен пипер

1. Картофите се белят и режат на филийки. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се 25-30 минути на 180 градуса С.

2. Карфиолът се вари на пара за 5 минути и като изстине малко се блендира с водата(бульона), лимоновият сок, чесъна и солта..

3. Половината от печените картофи се нареждат в правоъгълна тава (около 18х23 см). Върху тях се разпределят граха и нарязания спанак. Залива се с половината сос. Нареждат се останалите картофи и се залива с останалия сос. Поръсва се с черния пипер.

4. Пече се на 180 градуса С фурна за около 20-25 минути.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар