22 май 2021

Печени тиквички със сос от патладжан

2 тиквички
2-3 суп.л.брашно от нахут

За соса:
1 патладжан
3-4 скилидки чесън
6 чери домати
1/2 ч.л.кимион
1/2 ч.л.сушен кориандър
1 ч.л.червен пипер
1 фурма без костилка
сол

пресен магданоз

1. Тиквичките се измиват и нарязват на продълговати парченца. Изсипват се в найлонова торбичка, добавя се брашното, затваря се добре и се разтръсква така, че да се покрият всички парченца добре. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат на 180 градуса С за 30-35 минути.

2. Патладжанът се разрязва на две половини, които се слагат в тавичка, покрита с хартия за печене, с отрязаната част нагоре. Пекат се на 180 градуса С за 40-45 минути. 20 минути преди края се слагат в тавата необелените скилидки чесън. 

3. Изстиналият патладжан се бели и слага в блендера. Добавят се обеления чесън и останалите продукти (без магданоза). Блендира се всичко за кратко, така че да останат по-едри парченца. Изсипва се в купа, добавя се накълцаният магданоз и се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар