27 май 2021

Крем супа от червена леща с крутони от картофи


1 ч.ч.червена леща
3-4 моркова
3-4 червени пиперки
1 глава лук
сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън
1 ч.л.червен пипер

500 г картофи

магданоз
черен пипер

1. Измитата леща, заедно с нарязаните на едри парчета моркови, пиперки и лук се заливат с вода около 2 пръста над тях и се варят на слаб огън около 20 минути. Оставят се малко да изстинат след което се блендират заедно с лимоновият сок, чесъна и червеният пипер.

2. За крутоните - картофите се белят и режат на парченца. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат около 30-40 минути.

3. Готовата супа се разсипва в чинии, покрива се с картофките и се поръсва с накълцан магданоз и смлян черен пипер.

И видео:
https://www.youtube.com/watch?v=mnHAbmzjSNo

Няма коментари:

Публикуване на коментар