10 април 2016

Лазаня със сирена и зеленчуци

кори за лазаня

1 патлаждан
2 тиквички
2 зелени пиперки
2 червени пиперки

За доматеният сос:
1 глава лук
3-4 суп.л.олио
750 г домати
½ ч.ч.бяло вино

За белият сос: 
3 яйца
200 г сирене „Котидж“
150 г краве сирене
400 г заквасена сметана
250 г кашкавал

1. Тиквичките и патладжана се режат на колелца, пиперките на парчета. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, поливат се със зехтин и се посоляват. Пекат се на 250 градуса С, за около 20 минути (докато леко покафенеят).
2. Лукът се задушава с олиото, добавят се виното и накълцаните домати.Посолява се и се оставя да ври на слаб огън за 20-тина минути.
3. Яйцата се разбъркват с натрошеното сирене, настърганият кашкавал, сиренето "Котидж" и сметаната.
4. В йенска тавичка(26х26 см) се излива половината доматен сос. Отгоре се нарежда един ред кори за лазаня. Намазва се с 1/3 от белият сос и се нареждат половината от печените зеленчуци. Редят се кори, намазват се отново с бял сос. Отново кори, върху тях се излива останалият доматен сос и се нареждат зеленчуците. Поставят се последните кори, поливат се с останалият бял сос.
5. Пече се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за около 30 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар