06 октомври 2022

Макарони от грах с нахут и сос от карфиол и кашу

180 г макарони от грах
300 г карфиол
60 г кашу (или слънчогледови семки)
250 мл вода
1 ч.л.сол
2 скилидки чесън
черен пипер
1 бурканче сварен нахут

1. Макароните и карфиола(накъсан на розички) се изсипват в тенджера с вряща вода. Варят се 5 минути, след което карфиола се прехвърля в блендер, а макароните в тавичка.

2. Към карфиола се добавят кашуто, водата, солта, чесъна и черния пипер. Разбива се всичко добре и се излива при макароните. Добавя се и изцеденият нахут. 

3. Всичко се разбърква добре и се запича за 15 минути във фурната на 180 градуса С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар