1/2 глава карфиол
1 глава броколи
1 глава лук
100 г кашу (предварително накиснато във вода за около 2 часа)
сокът на 1 лимон
2 ч.л.сол
1 стрък пресен чесън
черен пипер
1. Карфиолът се вари на пара за 5 минути и се оставя да се охлади.
2. Броколите се режат на малки парчета и заедно с накълцания лук и 1 ч.л.сол се задушават с малко вода за 15 минути. Добавя се 350 мл гореща вода и се вари още 5 минути.
3. В блендер се налива 350 мл вода, добавят се карфиола, кашуто, лимоновият сок, 1 ч.л.сол и всичко се блендира добре. Получената смес се излива при броколите и супата се вари още 5 минути.
4. Готовата супа се поръсва с накълцан пресен чесън и черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар