17 февруари 2019

Шоколадови блокчета с овесени ядки и сушени плодове


За 12 бр.:
50 г черен шоколад
150 г масло от ядки (кашу, бадеми, орехи, и със слънчогледов тахан се получават добре)
50 г кокосово масло
100 г мед
100 г фини овесени ядки
100 г флейк от киноа (или се добавят още 100 г овесени ядки)
100 г сушени череши
50 г стафиди
1 суп.л.чиа
1 суп.л.натрошени какаови зърна

1. В тенджера се слагат шоколада, маслото от ядки и кокосовото масло. Загрява се на слаб огън, като непрекъснато се разбърква докато всичко се разтопи и получи хомогенна смес. Оттегля се от котлона и се добавят останалите продукти.
2. Всичко се разбърква добре и се изсипва в правоъгълна тава (около 20х25 см), покрита с хартия за печене. Заравнява се и се оставя за няколко часа в хладилник да стегне, след което с остър нож се реже на еднакви правоъгълни парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар