30 октомври 2017

Торта с овесени ядки, фурми и тиква


За блата:
300 г фурми
100 г орехови ядки
100 г овесени ядки
2 суп.л.какао
2 суп.л. кокосово брашно

За крема:
600 г сварена тиква
2-3 суп.л.мед
2 суп.л.какао
2-3 суп.л. лешников тахан
5-6 суп.л.кокосово брашно

1. Фурмите се накисват за няколко часа във вода, след което се белят и им се маха костилката.
2. Изчистените фурми се пасират или блендират със 100 мл вода.
3. Овесените и ореховите ядки се смилат на ситно и се смесват с фурмите, какаото и кокосовото брашно. Получената смес се изсипва в откопчаваща се тава (26 см), покрита с хартия за печене.
4. Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 25 минути.
5. Продуктите за крема се разбъркват с лъжица. Ако тиквата е по-водниста може да се сложи малко повече кокосово брашно.
6. Кремът се изсипва върху изстиналият блат и тортата се оставя в хладилник да се охлади.

Няма коментари:

Публикуване на коментар