03 декември 2014

Брауни с шоколад и фурми

250 г фурми
150 г масло
250 мл гореща вода
1 ч.л.сода бикарбонат
200 г кафява захар
150 г брашно
70 г какао
4 яйца
120 г натурален шоколад

1. На фурмите се махат костилките и се накълцват на ситно. Добавя се маслото, нарязано на парченца, содата и се залива с горещата вода. Разбърква се с лъжица докато се разтопи маслото.
2. Добавя се захарта и отново се разбърква с лъжицата докато се разтвори и захарта.
3. Последователно се добавят и брашното, какаото, яйцата и накълцаният шоколад. Всичко се разбърква добре с лъжица и се изсипва в правоъгълна тава (20х30 см), покрита с хартия за печене.
4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар