4 стръка зелен
лук
300 г пресен спанак
½ връзка магданоз
1 ч.л.сол
3 яйца
300 г сирене
400 г (15-16 листа)
кори за баница
олио
За заливката:
2 яйца
150 г заквасена
сметана
5 суп.л.прясно
мляко
1. Накълцаният
зелен лук се задушава в 2-3 суп.л.олио.
Добавят се солта и накъсаният спанак.
Задушава се докато изври течността.
Добавя се накълцаният магданоз, разбърква
се и се оставя да се охлади. Добавят се
яйцата и натрошеното сирене, и се
разбърква с лъжица.
3. Баницата се нарязва на парчета
и се залива с яйцата, разбъркани със
сметаната и прясното мляко.
4. Пече се в
предварително загрята на 180 градуса С
фурна за около 40-45 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар