17 февруари 2019

Какаов кекс с овесени ядки и червено цвекло



150 г фини овесени ядки
90 г кокосова захар
40 г какао
1 1/2 ч.л.бакпулвер
1/4 ч.л.сол

1 червено цвекло (180-190 г)
3 суп.л. разтопено кокосово масло
2 суп.л. масло от ядки (кашу, бадеми, орехи или слънчогледов тахан)
50-80 мл вода
1 ванилия

1. Овесените ядки се смилат в блендер и се разбъркват с останалите сухи съставки.
2. Червеното цвекло се бели, нарязва се на парченца и заедно с останалите мокри продукти се блендира докато се получи еднородна смес. Изсипва се при сухата смес и всичко се разбърква добре с лъжица.
3. Изсипва се в правоъгълна тава (около 18х25 см), покрита с хартия за печене.
4. Пече се в предварително загрята на 170 градуса С фурна  за около 20-22 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар