16 април 2015

Пролетна крем-супа


3 картофа
3 моркова
2 червени чушки
1/2 глава броколи
150 г коприва
1 суп.л.сол
50 г слънчогледови семки
сокът на половин лимон

1. Копривата се изчиства и попарва във вряща вода за кратко.
2. Морковите, картофите и чушките се нарязват на парчета, добавя се броколито разделено на розички и попарената коприва. Налива се вода колкото да покрие зеленчуците и се слага да ври 45-50 минути, след което всички зеленчуци се пасират. Посолява се.
3. Слънчогледовите семки се киснат за около час във вода, след което се накълцват в чопъра и се смесват с лимоновият сок. Получената смес се изсипва в супата, разбърква се и се оттегля от котлона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар