22 март 2013

Кекс с гъби и шунка

За тестото:
1 ч.ч.кисело мляко
1 ч.л.бакпулвер
2 яйца
7 суп.л.олио
1 ч.ч.брашно
¼ ч.л.сол

За плънката:
100 г шунка
½ бурканче консервирани гъби
1 глава лук
2 яйца

  1. Първо се приготвя плънката като лука, шунката и гъбите се нарязват на ситно и се задушават в малко олио за 10-тина минути. Добавят се яйцата и се разбърква.
  2. Приготвя се тестото като се смесват всички продукти в последователността в която са записани. Разбърква се добре и се изсипва в тавичка с диаметър 22-23 см. Отгоре се разпределя плънката.
  3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25-30 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар