22 март 2013

Печени кюфтета от леща и булгур



250 г леща
150 г булгур
2 моркова
1 връзка зелен лук
1 суп.л.сол
1 ч.л.чубрица
5-6 суп.л.галета

олио

  1. Лещата се сварява заедно с нарязаните на парченца моркови. Прецеждат се и се оставят да се охладят.
  2. Булгурът се накисва в студена вода за 30 минути, след което се прецежда.
  3. Зеленият лук се реже на парченца. Смесват се всички продукти, разбърква се добре и се оформят кюфтета (около 20-24 бр.).
  4. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Всяко кюфте се полива с малко олио.
  5. Пекат се на 200 градуса С за 20-25 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар