22 март 2013

Маслен пай със сладко от ягоди


150 г масло
150 г кристална захар
1 яйце + 2 жълтъка
300-350 г брашно

1 бурканче сладко от ягоди

  1. Маслото и захарта се разбиват с миксер за 3-4 минути. Добавят се яйцето и жълтъците се разбива се още 1-2 минути. Постепенно се добавя брашното като се бърка с лъжица, докато се получи меко нелепнещо тесто.
  2. 1/3 от готовото тесто се отделя, а останалото се разстила по дъното и малко от стените на тавичка с диаметър 24-25 см.
  3. Сладкото се разпределя върху тестото.
  4. От отделеното тесто се правят фитили, които се нареждат като решетка върху сладкото.
  5. Паят се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар