600 мл вода
1 ч.л.сол
подправки (аз сложих 1/2 ч.л. сушен чесън, 1 ч.л.червен пипер, малко прясна мащерка)
1. Червената леща се залива с вода и се оставя няколко часа да престои.
2. Набъбналата леща се измива добре и се прехвърля в блендер. Добавят се водата и солта и се разбива много добре.
3. Изсипва се в дълбок тиган или тенджера и на слаб огън (аз го готвих на 4-та степен от 9) се бърка с дървена лъжица докато се сгъсти.
4. Готово е за около 30 минути. Малко преди края се добавят подправките.
5. В квадратна тавичка (около 20×20 см), покрита от вътрешната страна с домакинско фолио, се поръсва дъното с червен пипер и се излива сместа. Отгоре отново се поръсва с червен пипер.
6. Оставя се за няколко часа в хладилник преди да се нареже на парчета.
Заб.Може да се приготви и с нахут по същият начин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар