30 декември 2021

Безглутенов кекс с ядки и плодове

 


70 г смлени лешници
70 г смлени бадеми
50 г зелена елда, смляна на брашно
150 г смлени фини овесени ядки
2 ч.л.бакпулвер
150 г кокосова захар
ванилия
1 банан
250 мл вода

сокът от 1 портокал
сладко от малини
половин ананас
1 суп.л.агар-агар

1. Четирите вида брашно се разбъркват в купа заедно с бакпулвера и кокосовата захар. Банана и водата се разбиват в блендер и се изсипва при сухата смес. Разбърква се с лъжица и полученото тесто се излива в кръгла тава (26 см), покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 30 минути.

2. Като изстине кекса се сиропира с портокаловия сок  и се намазва със сладкото. 

3. Ананаса се блендира и част от него се загрява с агар-агара в тенджера на котлона. Бърка се за 1-2 минути, след което се смесва с останалия ананас и се излива върху кекса. 

4. Кекса се оставя за няколко часа в хладилник преди да се нареже.

Няма коментари:

Публикуване на коментар