около 250 г тиква
1 сладък картоф (около 250 г)
1 глава лук
2 скилидки чесън
3-4 см джинджифил
1/2 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.кимион
1/2 ч.л.сол
сокът от половин лимон
1 парче тиква
червен пипер
лют червен пипер
кимион
сол
1. Нарязаните на парчета тиква, картоф, лук, чесън и джинджифил се заливат с вода да ги покрие и се варят на умерен огън за 15-20 минути.
2. При готовата супа се добавят подправките и всичко се пасира (или се разбива в блендер).
3. Докато се вари супата парчето тиква се нарязва на парченца, разбърква се с подправките и се изсипва в тава, покрита с хартия за печене. Пече се за 15-20 минути на 180 градуса С.
4. Върху сервираната крем супа се нареждат парченца от печената тиква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар