3-4 картофа
1-2 моркова
1 червена пиперка
1 тиквичка
200 г замразен грах
200 г замразен зелен боб
1 стрък праз лук (или 1 глава лук)
200 г карфиол
50 г сурови слънчогледови семки
сокът от 1 лимон
1 суп.л.сол
1 ч.л.червен пипер
половин връзка магданоз
1. Зеленчуците се нарязват (без карфиола), разбъркват се със солта и червения пипер и се заливат с вода да ги покрие. Най-отгоре се слага карфиола и супата се вари до готовност.
2. В блендер се прехвърля свареният карфиол, добавят се слънчогледовите семки, лимоновия сок и малко от течността в супата. Всичко се блендира и се изсипва при зеленчуците. Добавя се и накълцаният магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар