16 декември 2021

Брюкселско зеле с лук, фенел и орехи и сос от нар


400-500 г брюкселско зеле
6-7 малки главички лук
1 глава фенел
кимион, кориандър, сол, червен пипер и лют червен пипер
шепа орехи

За соса:
1 нар
сокът от 1 лимон
1 скилидка чесън
1 ч.л.мед

1. Брюкселското зеле и лука се почистват и разрязват на половинки. Главата фенел се реже на колелца. Всичко се разбърква в купа заедно с подправките. Изсипва се в тава, покрита с хартия за печене. Пече се на 180 градуса С за около 20-25 минути. Печените зеленчуци се разбъркват с орехите и се изсипват в чиния. Поливат се със соса от нар.

2. Сосът се получава като почистеният от кората нар се блендира с останалите съставки и се прецежда през ситна цедка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар