1 ананас
1/2 ч.ч. ориз
1 глава лук
1-2 моркова
1 червена пиперка
4-5 суп.л. замразен или консервиран грах
1 ч.л.сол
1 шепа сурово кашу
1 стрък зелен лук
1. Оризът се сварява предварително.
2. Ананаса се измива, почиства от перата и се разрязва по дължина на две половини. С лъжица се издълбава и половината от ананаса се нарязва на парченца.
3. В тиган с малко вода и солта се задушават нарязаните на парченца лук, моркови и пиперка. Като омекнат малко се добавят граха и нарязаният ананас. Всичко се разбърква 3-4 минути и се добавя ориза. Разбърква се добре всичко за кратко, като се добавят и 4-5 суп.л. от сока от ананаса. Накрая се добавя и кашуто. Разбърква се и се оттегля от котлона.
4. Като изстине малко се изсипва в почистените половинки от ананаса. Поръсва се с накълцания зелен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар