24 март 2013

Шоколадово-бананови рогчета


1 банан (около 200 г)
100 г меко масло
120 г пудра захар
250 г брашно
1 суп.л.какао
1 ч.л.бакпулвер
2 ванилии
щипка сол

200 г млечен шоколад
кокосови стърготини

1. Брашното се смесва с какаото, бакпулвера, ванилиите и солта. Разбърква се.

2. Бананът се намачква с вилица.

3. Маслото се разбива с пудрата захар за около 5 минути с миксер. Добавя се намачканият банан. Постепенно се добавя от брашнената смес и се бърка с лъжица. Ако е необходимо се добавя още малко брашно за да се получи меко тесто.

4. Готовото тесто се разделя на 25-30 топчета. Всяко топче се оформя като рогче. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се 10-12 минути на 180 градуса С.

5. Като изстинат добре се потапят до половината в разтопеният с малко олио шоколад и се овалват в кокосовите стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар