24 март 2013

Пълнена мряна


2 риби мряна ( по около 800 г едната)
3 глави лук
1 морков
½ връзка магданоз
100 мл.бяло вино
50 г орехи
3-4 суп.л.олио
1 равна суп.л.сол
1 лимон


1. Лукът и морковът се нарязват на ситно. Добавя се солта и се задушават с олиото. Като омекнат се добавя накълцаният магданоз и виното. Оставя се сместа да поври докато се изпари течността. Добавят се орехите, разбърква се и се оттегля от котлона.
  1. Всяка риба се поставя върху парче фолио, пълни се с плънката и върху рибата се нареждат резенчета лимон. Увива се добре във фолиото и се поставя в тавичка.
  2. Пекат се 1 час на 180 градуса С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар