2 риби мряна ( по
около 800 г едната)
3 глави лук
1 морков
½ връзка магданоз
100 мл.бяло вино
50 г орехи
3-4 суп.л.олио
1 равна суп.л.сол
1 лимон
1. Лукът и морковът
се нарязват на ситно. Добавя се солта и
се задушават с олиото. Като омекнат се
добавя накълцаният магданоз и виното.
Оставя се сместа да поври докато се
изпари течността. Добавят се орехите,
разбърква се и се оттегля от котлона.
- Всяка риба се поставя върху парче фолио, пълни се с плънката и върху рибата се нареждат резенчета лимон. Увива се добре във фолиото и се поставя в тавичка.
- Пекат се 1 час на 180 градуса С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар