24 март 2013

Шоколадови баклавички



500 г кори за баница
350 г накълцани орехи
2 ч.ч.( 400 мл) вода
2 ч.ч.захар
олио
200 г млечен шоколад
200 г натурален шоколад
бял шоколад

1. Първо се приготвя сиропът като се смесват водата и захарта в тенджера и се оставя да поври за 10 минути. Оставя се да се охлади в хладилника.
  1. Всеки лист от корите се намазва с 1 суп.л.олио. От към по-късата страна се разпределят 3 суп.л.орехи и се завива на стегнато руло. Рулата се нареждат плътно едно до друго в намаслена правоъгълна тава. С остър нож се нарязват на малки парченца, намазват се с малко олио и се слагат да се пекат в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 25 минути. Изваждат се и още горещи се заливат със студеният сироп.
  2. Изстиналите баклавички се потапят в разтопеният шоколад и се нареждат във хартия за печене, или фолио. Украсяват се с белият шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар