24 март 2013

Шоколадови пастички


За блата:
4 яйца
180 г кристална захар
200 мл.заквасена сметана
125 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
200 г натурален шоколад

За заливката:
100 г млечен шоколад
100 мл. подсладена сметана
1 суп.л.масло

  1. Натуралният шоколад се разтопява на водна баня или в микровълновата фурна.
  2. Яйцата и захарта се разбиват с миксер за около 5 минути. Добавя се заквасената сметана и отново се разбърква за кратко. Брашното се разбърква с бакпулвера и на 3-4 пъти се добавя към яйчната смес като се бърка с дървена лъжица. Накрая се добавя разтопеният шоколад, разбърква се и се изсипва в тавичка с диаметър 23-24 см. Пече се в преварително загрята на 180 градуса С фурна за около 30 минути.
  3. Като се охлади блата се разрязва на парченца.
  4. Приготвя се заливката като се смесват всички продукти и се разтапят на водна баня или в микровълнова фурна. Разбърква се и се заливат пастичките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар